Hulde aan de dierenambulance!

Dierenambulances zijn hard nodig in Nederland. Hoe worden anders zieke of gewonden dieren geholpen en vervoerd naar de dichtstbijzijnde hulppost voor dieren? Dierenambulances draaien voornamelijk op giften en sponsoring en vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn dan ook geweldig. Zij zetten zich dagelijks keihard in voor allerlei huisdieren en wilde dieren in ons land. Of het nu gaat om honden, katten, paarden vogels of reptielen: niemand wordt buitengesloten! In principe kun je altijd een dierenambulance beginnen. Echter zie je vaak dierenambulances rijden van de Dierenbescherming. Ben je benieuwd welke dierenambulances allemaal aangesloten zijn bij de dierenbescherming? Dan kun je terecht op hun website. 

De werkzaamheden

De allerbelangrijkste taak voor een dierenambulance is het bieden van eerste hulp aan een ziek of gewond dier. Veelal wordt er gebeld naar de dierenambulance omdat er bijvoorbeeld een (verkeer)ongeluk is gebeurd. Is de dierenambulance eenmaal ter plaatse? Dan kijkt de medewerker direct wat hij of zij kan betekenen voor het dier. Hierna wordt het dier zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts, kliniek of speciaal opvangcentrum gebracht. Specialisten nemen het werk hier van het ambulancepersoneel over.

Ook medewerker worden?

Bent u geïnteresseerd in het worden van een ambulancebroeder op de dierenambulance? Surf dan naar de website van Zoekdierenarts.nl om meer te weten te komen.

 

Reacties zijn gesloten.