Last van een verslaving

Het verslaafd zijn aan een gewoonte of middel kan uw leven drastisch aantasten. Je wordt afhankelijk van iets wat je hele leven overneemt. Zo tast een verslaving niet alleen uw eigen leven aan maar ook dat van mensen om je heen zoals onder andere familie of vrienden. Wanneer iemand verslaafd aan iets is, is de beste oplossing zo snel mogelijk hulp te zoeken. Stichting Miroya biedt deze hulp.

Verslavingen

Een verslaving kan geestelijk en lichamelijk zijn. Zo heeft u bij een geestelijke verslaving het verlangen naar een middel en voelt u zich niet op uw gemak zonder het middel. Bij een lichamelijke verslaving is uw lichaam zó gewend aan het middel of de gewoonte dat het niet meer goed functioneert zonder. Bij beide verslavingen geld het feit dat hoe langer en vaker je het middel gebruikt of de gewoonte uitvoert hoe ernstiger het word. Daarom moet er altijd zo snel mogelijk worden ingegrepen. Er zijn zoveel verschillende verslavingen. U kunt verslaafd zijn aan drugs of alcohol maar u kunt ook verslaafd zijn aan internet of werken.

Wilt u meer informatie over de hulp bij verslaving die Miroya biedt? Neem dan een kijkje op de website. Wanneer u graag contact wilt met een van de medewerkers kunt u telefonisch- of mailcontact opnemen, u zult dan vriendelijk verder worden geholpen.

Reacties zijn gesloten.