Mediation tijdens een echtscheiding

Na een huwelijk van vijftien jaar besloten mijn vrouw en ik om uit elkaar te gaan. We kregen steeds meer ruzies en het liep niet meer zoals een huwelijk zou moeten lopen. Tijdens ons huwelijk hadden we drie kinderen gekregen. Dit maakte de echtscheiding niet gemakkelijker. Onze echtscheiding liep aanvankelijk dan ook uit op enkele conflicten. Totdat we de hulp van een mediator van Pacifici inschakelde. 

Hulp van een mediator

We hadden ook een rechter in kunnen schakelen, maar we maakten een bewuste keuze voor een mediator. Dit had een aantal redenen. Allereerst sprak het ons aan dat een mediator onafhankelijk is en niet de oplossing voor ons zou bedenken. Het fijne was dat de mediator ons begeleidde om samen tot een oplossing te komen. Het voordeel was dan ook dat we zelf de uitkomst konden bepalen onder begeleiding van een mediator. Als er een rechter aan te pas zou moeten komen dan zou deze de uitkomst bepalen. Daarnaast was het voor ons ook erg belangrijk dat we onze kinderen zo min mogelijk tot last zouden zijn.

Hulp inschakelen

Als u met conflicten zit en u wilt voorkomen dat er een rechter aan te pas moet komen kan ik u zeker deze mediation in Friesland aanraden.

Reacties zijn gesloten.